Sahipsiz kabir, bakımsız sevdiğimiz kalmasın

Lokma Döktürme


Geleneksel olarak aramızdan ayrılan kişilerin ruhuna hayır olarak Lokma Döktürme sıklıkla yapılan bir uygulamadır.. Vefat eden yakınınızın ruhuna/hayrına lokma döktürmek istiyorsanız elbette lokmayı tanıdığınız, hijyenik olarak güvendiğiniz bir yere döktürmenizde fayda vardır. Bir hayır işinin parçası olduğu için lokma döktürme her aşamasında dikkat edilmesi gereken bir işlemdir. Lokma döktürme kültürü çok eski bir Türk geleneğidir. Özellikle İzmir lokması ülkemizde çok meşhurdur. İstanbul’daki bir çok lokmacının İzmir’den geldiği rivayet edilmektedir. Artık İstanbul’dada aynı lezzette lokma dökülmektedir. İstanbul’da hayır döktürmek isteyen bir çok müşterimiz bizleri tercih etmektedir. Bunun en büyük sebebi ise bizden hizmet almakta olan kişiler diğer dostlarınada hizmetimizden bahsetmeleridir. Lokma döktürme hizmeti sadece merhum kişilerin arkasından değil istediğiniz zaman istediğiniz şey için hayır lokması döktürebilirsiniz.
Lokma un, şeker , tuz ve mayanın birleşiminde hazırlanan hamurun kızgın yağda belli bir büyüklükte kızartılması ile elde edilir. Sıcak sıcak yenmesi daha makbul sayılmaktadır. İstenirse şayet üzerine farklı bir tat eklemek isterseniz tarçında serpiştirilebilir.

Lokma Fiyatları

Lokma fiyatlarını etkileyen bir çok faktör olduğu için net bir şey söylemek mümkün değildir. Sadece fiyatı etkileyen şeylerin, porsiyon adeti, lokasyon ve ve bu yerin özel izne tabii bir yer olup olmadığına göre değişmektedir. Size fiyatlar için ancak şunu net bir şekilde söyleyebiliriz ki oda lokma fiyatının en uygun bizden alacağınıza emin olabilirsiniz.

Çok Gezilenler